Skip to main content

Haberleşme

MATLAB ve Simulink ürünleri, mühendislerin iletişim sistemlerini daha hızlı ve doğru bir şekilde tasarlamalarına ve simüle etmelerine yardımcı olur. Hem detaylı düşük seviyeli modelleri hem de üst düzey davranışsal soyutlamaları kullanarak, iletişim mühendisleri tek bir ortamdan istenilen seviyede model uygunluğu ve çalışma zamanı performansı uygulayabilir. MATLAB ve Simulink, mühendislerin şunları yapmasına yardımcı olarak tasarım akışlarını kolaylaştırır:

  • Yukarıdan aşağıya tasarım yöntemlerini kullanarak iletişim algoritmaların ve sistemlerin tasarlanması ve simüle edilmesi
  • Sinyal İşleme, analog / karışık sinyal ve RF alanlarının tek bir sistem modelinde birleştirilmesi
  • LTE gibi standartları kullanarak karmaşık sistemlerin tasarlanması, simüle edilmesi ve doğrulanması
  • Çevrim içi radyo tasarımını etkinleştirmek için USRP® gibi donanım bağlantılarıyla prototip tasarımlarının yapılması 

Haberleşme Altyapısı

Baz istasyonu ve ağ mühendisleri MATLAB ve Simulink’i aşağıdakileri yapmak için kullanır:

  • Uçtan uca iletişim bağlantıları tasarlama ve modelleme
  • LTE gibi endüstri standartlarına göre karmaşık kablosuz sistemler tasarlama, simüle etme ve doğrulama
  • MIMO gibi gelişmiş kanalları etkili bir şekilde modelleme ve bozulmaların ağ performansı üzerindeki etkilerini analiz etme

Mobil Haberleşme

MATLAB ve Simulink araçları iletişim sistemi tasarımında yaygın olarak kullanılmaktadır. Buna sistem düzeyinde tasarım ve analiz, iletişim kanallarının modellenmesi, LTE gibi standart uyumlu dalga formları kullanılarak simülasyon ve FPGA’lar kullanılarak hızlı prototipleme dahildir. Ayrıca, mobil iletişim mühendisleri MATLAB ve Simulink’i aşağıdakileri yapmak için kullanır:

  • Sinyal İşleme, analog / karışık sinyal ve RF öğeleri içeren çok alanlı modeller tasarlamak ve simüle etmek için,
  • SPICE, HDL veya donanımda açıklanan dijital ve analog alt sistemlerle sistem düzeyinde davranış modellerini koordine etmek için,
  • Ses, video ve bilgisayar görme uygulamalarını yeni nesil mobil cihazlara entegre etmek için.

a.Analog/Karışık Sinyal Tasarımı

Analog/karışık sinyal ve RF sistem davranışının araştırılması, düşük seviyeli aletlerle yapıldığında zaman alıcı bir işlemdir. MATLAB&Simulink, karışık sinyal ve RF öğeleri dahil olmak üzere sistem davranışının daha çabuk keşfedilmesini sağlar. Mobil cihaz mühendisleri, sistemleri dijital sinyal işleme ve gerektiğinde alana özgü diğer davranışlar için bloklar içererek daha yüksek bir soyutlama seviyesinde modeller. Bu, genel sistem tasarımını iyileştirmek için sistemi gerçekçi çevresel etkilerle hızlı bir şekilde simüle etmelerini sağlar. Algoritmalar ve diğer bileşen modelleri ekipler arasındaki işbirliğini kolaylaştırır ve uygulama ve doğrulama için tekrar kullanılabilir. 

b. Ses, Video ve Bilgisayar Vizyonu Algoritması Tasarımı

Mobil cihazlar artık video akışı, web’de gezinme ve müzik dinleme için birincil araçtır. Bu nedenle, mobil cihazlar, gerçek zamanlı video, isteğe bağlı ve ses işleme algoritmaları için en son donanım ve yazılım algoritmalarını içermelidir. Mühendisler, daha sonra en son mobil platformlara dağıtılabilen bu multimedya algoritmalarının çoğunu geliştirmek için MATLAB’ı kullanır.

c. Cosimulation ile Sistem Doğrulama

Analog ve temel bant alt sistemlerini cosimulation yoluyla sistem seviyesi modellerle entegre etmek, alt sistemler içindeki ve arayüz sınırlarındaki tasarım kusurlarının erken tanımlanmasını sağlar. MATLAB ve Simulink ortamında, iletişim mühendisleri farklı formlarda ve farklı doğruluk seviyelerinde modellenmiş alt sistemleri kullanarak bağlayabilir. Böylece, alt sistemlerin birlikte çalışmasını ve tasarımların orijinal spesifikasyonlara uygun olmasını sağlayabilirler.

Optik ve Kablolu Ağlar

Telekomünikasyon ve sinyal bütünlüğü mühendisleri, yüksek hızlı dijital arabirimin birçok öğesini tasarlamak, simüle etmek ve modellemek için MATLAB® ve Simulink® kullanır. MATLAB ve Simulink araçlarının popüler uygulamaları şunları içerir:

  • Ekolayzır ve saat veri kurtarma (CDR) gibi SERDES algoritmalarının tasarımı
  • Yüksek hızlı arka planların modellenmesi
  • Sistem düzeyinde simülasyon kullanarak mimari takasları keşfetme
  • Uygulama veya doğrulama için HDL, IBIS-AMI veya SystemVerilog DPI modelleri oluşturma

a. Hızlı Arka Panel ve Kanal Modelleme

Sinyal bütünlüğü mühendisleri, yüksek hızlı arka panel kalitesini kolayca analiz edebilen verimli, güvenilir araçlara ihtiyaç duyarlar. RF Toolbox ™, mühendislerin N-port S parametrelerini MATLAB’a aktarmalarına ve pasif bir arka panelin kanal bozukluklarını modelleyen rasyonel işlevler oluşturmalarına olanak tanır. Bu modeller daha sonra titreşimi ölçmek veya göz kapanmasına bakmak için sinyal bütünlüğü simülasyonlarında kullanılabilir.

b. Kapsamlı Model Üretimi

Yüksek hızlı dijital tasarımcıların karşılaştığı tasarım zorluklarının genişliği ile modellerin taşınabilirliğine ve doğrulama ortamlarıyla bağlantıya her zaman ihtiyaç vardır. Simulink, donanım sentezi, katıştırılmış yazılım dağıtımı veya diğer EDA ortamlarında simülasyon için dışa aktarma dahil olmak üzere birçok formatta model oluşturulmasına izin verir. Model oluşturma formatları şunları içerir:
  • VHDL veya Verilog
  • C / C ++
  • SystemVerilog DPI Bileşenleri
  • IBIS-AMI
Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Medya'da FİGES
FİGES Facebook
FİGES Twitter
FİGES Linkedin
FİGES Instagram

© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.